Tradingview account + indicatoren

thumbnail-tradingview

Leer hoe je Tradingview instelt, charts & indicatoren kan gebruiken.

 

Stap 1: Ga naar www.tradingview.com en druk op: JOIN FOR FREE.

 

Stap 2: Druk daarna op: SIGN UP. Vul vervolgens jouw e-mailadres en wachtwoord in. Vink de kolom aan: I’m not a robot. Druk vervolgens op: Sign Up.

Tradingview-2
 
Stap 3: Ga naar uw mail en activeer uw account door op de aanmeldingslink te drukken van Tradingview.
Tradingview-3
 

Stap 4: Vervolgens klik je op de bevestigingslink en vul jouw voor- en achternaam in.

Tradingview-4
 

Stap 5: Vervolgens krijg je een mail dat je account succesvol is aangemaakt.

Tradingview-5
 

Stap 6: Download vervolgens de Tradingview applicatie in de APP store en log in.

Tradingview-6
 

Stap 7: Druk rechtsboven aan op het + teken.

Tradingview-7
 

Stap 8: Maak vervolgens een map voor cryptocurrencies aan. (Optioneel: Tradingview kan ook gebruikt worden voor niet gerelateerde crypto aandelen).

Tradingview-8
 

Stap 9: Zoek vervolgens naar de desbetreffende cryptocurrency die u wilt volgen. Voordat u gaat zoeken, druk rechtsboven onder cancel op het filter icoon.

Tradingview-9
 

Stap 10: Druk onder het tabblad types: Op cryptocurrency.

Tradingview-10
 

Stap 11: Druk vervolgens op het tabblad rechts naast types op: Exchanges. Selecteer Binance of Coinbase. (Optioneel: Indien u gebruik maakt van een andere exchange, selecteer desbetreffende exchange).

Tradingview-11
 

Stap 12: Zoek vervolgens op de naam van de desbetreffende cryptocurrency en klik erop.

Tradingview-12
 

Stap 13: Druk op de cryptocurrency waar je meer informatie over wilt hebben.

Tradingview-13
 

Stap 14: Vervolgens wordt er een grafiek weergegeven zonder indicatoren. De oranje stippellijnen zijn de prijs alerts voor deze cryptocurrency. Deze kun je instellen door rechtsboven op het klok icoon te drukken.

Tradingview-14
 

Stap 15: Druk op crossing voor meer opties voor prijs alerts en voer daarna de prijs alert in. Voor alle andere extra’s met een free account raadpleeg: https://www.tradingview.com/gopro/

Tradingview-15
 

Stap 16: Druk vervolgens op het icoon met 3 streepjes en bolletjes (naast de klok) voor meer opties. Druk vervolgens op: Candles.

Tradingview-16
 

Stap 17: Optioneel: Druk op compare om de grafiek van de desbetreffende cryptocurrency te vergelijken met een andere grafiek. Druk op zoeken als de grafiek die je wilt gebruiken er niet bij staat.

Tradingview-17
 

Stap 18: Druk op indicatoren om verschillende indicatoren te gebruiken voor de gekozen cryptocurrency.

Tradingview-18
 

Stap 19: Optioneel: Door op chart settings te drukken kan je de kleuren en de achtergrond van de grafiek aanpassen.

Tradingview-19
 

Stap 20: Vervolgens kan je de grafiek met de indicatoren opslaan door op: Save chart te drukken. Vervolgens kan je meerdere grafieken maken. Deze grafieken kunnen geraadpleegd worden door te drukken op: Load chart.

Tradingview-20
 

Stap 21: Rechts onderaan boven log & auto staat een tandwiel icoon. Dit is de setting knop. Druk hierop om de weergaven van de grafiek aan te passen naar eigen voorkeur.

Tradingview-21
 

SOORTEN prijs alerts:

Crossing
De meest elementaire en gebruikte waarschuwing. Betekent in feite: “laat het me weten wanneer de prijs X overschrijdt”. De waarschuwing ‘Crossing’ wordt geactiveerd wanneer de huidige prijsserie de waarde overschrijdt die is ingesteld toen de waarschuwing werd gemaakt (maakt niet uit in welke richting). Gebruiksvoorbeeld: ‘Ik wil weten wanneer Google met $ 10 stijgt ten opzichte van de huidige prijs’. U kunt een aantal dingen doen. Open een diagram van Google en open het menu alert en de huidige prijs wordt ingevuld in het prijsvak (op dit moment is het 97,40). Kies Crossing en wijzig deze handmatig in 107,40. Dat is het!

 

Crossing Down / Crossing Up
“Crossing Down” -waarschuwing wordt geactiveerd wanneer de huidige reeks de waarde overschrijdt die in de waarschuwing is ingesteld, en “Crossing Up” is om te waarschuwen wanneer de prijs de waarde overschrijdt. Gebruiksvoorbeeld: “Microsoft staat momenteel op $ 44,54. Ik denk dat het zal dalen en vervolgens weer naar $ 42 gaat, waarna ik het zal kopen omdat het een opwaartse trend is. Dus ik wil weten wanneer MSFT $ 42 omhoog overschrijdt.” Open dus een MSFT-diagram en kies Crossing Up-waarschuwingstype en typ 42 in. Groter dan / kleiner dan.

 

Greater than / Less than
De waarschuwing ‘Groter dan’ wordt geactiveerd als de prijsreeks een waarde bereikt die hoger is dan de waarde die in de waarschuwing is ingesteld. Respectievelijk wordt de waarschuwing “Minder dan” geactiveerd als de reeks een lagere waarde heeft bereikt dan in de waarschuwing is ingesteld. Gebruiksvoorbeeld: “Apple staat nu op $ 97,79 en nadert de psychologisch prijs van $ 100. Waarschijnlijk zal de AAPL-prijs een paar keer $ 100 stuiteren, maar als het eenmaal is voltooid, denk ik dat het gestaag zal blijven stijgen. Daarom zou ik graag weten zodra de grens van $ 100 voorgoed wordt omzeild. ” Dus u opent het AAPL-diagram en stelt de waarschuwing in op meer dan $ 100 voor AAPL, en zodra de prijs groter is dan $ 100, wordt u gewaarschuwd.

 

Entering channel / Exiting channel
Kanalen zijn gedefinieerde grenzen boven en onder een bepaalde prijs. Gewoonlijk definiëren kanalen de “typische” willekeurige volatiliteit van de prijs voor een aandeel, en een verschuiving over de kanaalgrenzen kan door de prijs worden gezien als een significante of een buitengewone beweging. “Entering Channel” -waarschuwing wordt geactiveerd wanneer de serie het kanaal binnengaat dat was gedefinieerd toen de waarschuwing werd aangemaakt. “Exiting Channel” wordt logischerwijs geactiveerd wanneer de serie het kanaal verlaat. Kanaalgrenzen kunnen worden gedefinieerd door de reeksen of niveaus (of hun combinatie). Deze waarschuwt ons over de positie van de vorige balk ten opzichte van het kanaal. Gebruiksvoorbeeld: “Door naar de historische prijsgrafiek te kijken, fluctueert de prijs van Cisco ongeveer $ 2 na elke winst. Hij staat nu op $ 25,86. De volgende prijs veranderingen komen eraan en ik zou graag willen zien of de prijs + $ 2 of – $ 2 veranderd van de huidige prijs “. Dus stel de waarschuwing voor het verlaten van het kanaal in met de +2 en -2 ten opzichte van de huidige prijs en u wordt gewaarschuwd.

 

Inside channel / Outside channel
“Inside Channel” -waarschuwing wordt geactiveerd als de seriewaarde binnen het kanaal ligt en “Outside Channel” -waarschuwing wanneer de seriewaarde buiten het kanaal ligt. De waarde moet worden ingesteld bij het maken van de waarschuwing. Deze waarschuwingen houden, in tegenstelling tot het invoeren van kanaal- / uitgangskanaalwaarschuwingen, geen rekening met de positie van de vorige balk ten opzichte van het kanaal. Gebruiksvoorbeeld: deze lijkt erg op het inside channel / outside channel, maar laat u eerder weten of de waarde zich binnen of buiten het gedefinieerde kanaal bevindt.

 

Moving up / Moving down
Dit is de waarschuwing Crossing Up / Crossing Down met één extra parameter – tijd. U kunt worden gewaarschuwd als de voorraad binnen een bepaalde tijd (d.w.z. bars) met $ X stijgt. De waarschuwing ‘Omhoog gaan’ wordt geactiveerd als de prijs stijgt met een bepaalde waarde die u in de waarschuwing instelt (binnen een vooraf gespecificeerd aantal staven). “Moving Down” -alarm doet hetzelfde, maar dan wanneer de prijs daalt. Gebruiksvoorbeeld: “Ik wil weten of Google de komende 4 dagen met $ 10 stijgt, daarna kan het me niet schelen.” U opent dus een diagram van Google en stelt elke balk in op 1 dag. Open het waarschuwingsmenu en de huidige prijs wordt ingevuld in het prijsvak (op dit moment is het 97,40). Kies Omhoog verplaatsen en wijzig deze handmatig in 107,40 en stel het aantal staven in op 4 (aangezien u 4 dagen wilde en elke staaf is ingesteld op 1 dag). Helemaal klaar!

 

Moving up% / Moving down%
De melding ‘Omhoog gaan’ is hetzelfde als hierboven, maar dan in procenten. Het wordt geactiveerd als de prijs met een bepaald percentage stijgt, dat u in de waarschuwing instelt. Het opgegeven aantal staven. Moving Down-waarschuwing – wanneer de prijs voor het ingestelde percentage daalt. Gebruiksvoorbeeld: Hetzelfde als omhoog / omlaag bewegen, maar in procenten. U hoeft de streefwaarde niet in uw hoofd te berekenen, u kunt bijvoorbeeld gewoon UP 10% kiezen bijvoorbeeld

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram